INTERNETITURUNDUS
INTERNETITURUNDUS
SILMSIDE INTERNETIS - 16 aastat

Kuidas brouseris isoleerida Facebook

06 February 2019 11:44 Comment(s) By klienditugi

Firefox add-ons aitab teil võtta Facbooki kontrolli alla ja oma veebiliiklus isoleerida Facebooki eest.

Kuidas vältida seda, et Facebook ei jälgiks teie veebikülastusi?

Firefox add-ons aitab teil võtta Facbooki kontrolli alla ja oma veebiliiklus isoleerida Facebooki eest. Kuidas see töötab?


              Esiteks tuleb Facebooki külastamiseks kasutada Mozilla Firefox veebilehitsejat ja ühtlasi lubada/installida selle laiendus. Firefoxi installeeritud laiendus sulgeb vahelehed, kustutab Facebooki küpsised ja logib teid Facebookist välja. Järgmine kord, kui te avate Firefoxiga oma Facebooki konto, näete brouseri aknas sinist Facebooki kirja ja kohvrit (all).              



Sisse logides saate Facbooki kasutada nii nagu ikka, kuid Facebooki jälitustegevus on märksa enam piiratud, pandud raamidesse.


KUIDAS SEDA SEADISTADA?

1. Avage Mozilla Firefoxi abil Facebooki leht ja teile kuvatakse brouseri aadressi kõrval uus sinine brouseri sakk (konteiner) ja klikkige sellel. Firefox avab teile uue vahekaardi (vt allpool pilti)




2. Nüüd klikkige selle vahekaardi sinisel nupul "+ Add to Firefox" ja teile avaneb alljärgnev teade, klikkige sinisel nupul "Add". (lisa)





3.  Pärast seda kuvatakse brouseri üleval ääres teadet, et Facebook on pandud kasti ja selle all juhend, kuidas rakendus üles leida menüü abil. 
(Add-ons, edasi Extensions ja sealt soovi korral rakendus eemaldada või või lubada Facebookil teie veebilehitsemise jälgimist). 
Lihtsalt vajutage sinisel nupul "OK!". Ongi tehtud. Facebook ei saa enam jälgida teie Firefoxiga tehtud veebilehtede külastusi ega koguda seda infot.


Edaspidi, kui te avate Firefoxiga Facebooki lehe, näete brouseri üleval ääres sinist Facbooki kirja ja kohvrit. Asi töötab. ;)




Turvalist sotsiaalmeediat!


Share -