INTERNETITURUNDUS
INTERNETITURUNDUS
SILMSIDE INTERNETIS - 16 aastat

7 juhist kodus töötamiseks. Kuidas töötada kodukontoris?

27 March 2020 10:15 Comment(s) By klienditugi

7 juhist kodus töötamiseks



Eriolukorras inimene seisab vastakuti uute väljakutsetega, milleks on ka kodus töötamine. Kuidas töötada kodukontoris?




Naudi hommikut


Tõuse üles õigel ajal. Söö hommikust, võta kohvi. Naudi hommikut, et sa ei pea tööle sõitma, ummikus istuma ja veetma aega liikumiseks. See aeg on sinu päralt! Pane ennast riidesse nagu sa tööl oled. Ära lase ennast käest ära. Kui sa töö juures kannad triiksärki, siis kanna seda ka kodus. Võta seda aega mõnuga.


Kehtesta end, sea kodus töötamise reeglid


Kodu on koht, kus puuduvad piirid, kus töö õhkonna hoidmine nõuab pingutust. Ära lase ennast töö ajal segada. Ütle kõigile, et sind võib segada vaid siis, kui sa oled laua tagant püsti tõusnud või tõsise häda puhul. Kõik peavad teadma, et sind ei tohi töö ajal segada.


Töölaud on töökoht


Loo endale sobiv nurk, kus sa saad töötamise "vaheajal" jäta asjad nii nagu need on. Töölaud olgu töötamiseks. Hoia sellel korda, see annab sulle hea tuju ja motiveerib sind nii, et sa suudad asju kontrolli all hoida. Hoia laud korras nagu kontoris. Hoia eraelu asjad laualt eemal.


Söö lõunat "restoranis"


Ära unusta lõunal käia. Tee endale süüa. Valmista midagi head. Kata laud nagu restoranis ja naudi toitu, ära kiirusta. Sul on nüüd selleks rohkem aega, aga tee seda siis, kui sa tavaliselt lõunat sööd.


Võta värsket õhku


Tee kohvi pause. Võta tass kaasa ja astu õue. Võta päikest. Liigu ringi. Suhtle teiste kodus "töötajate" või lastega oma päeva sündmustest. 


Ära jää üksi


Suhtle oma kolleegidega. Helista neile, räägi oma muljeid, räägi päevasündmustest, helista lihtsalt ja küsi kuidas neil läheb. Huvitu teistest.


Kukuta pastakas lauale


Lõpeta töö õigel ajal ja pärast seda ära enam selle juurde pöördu. Kirjadele, mis saabusid peale tööd, vasta järgmine päev. Kodus töötamise suurim oht on ennast tööle unustada ja üle töötada. Kõige hullem juhtub siis, kui sa enam ei tee vahet tööajal ja eraelul. Mõnel on harjumus töö lõpetada pärast tööd, jääda hiljemaks, aga kodus olles töötavad 24/7. Ära tööta üle. Hoia oma tervist.



Jõudu tööle!



Share -